فواید بارفیکس برای بدن
با بارفیکس و انواع آن آشنا شوید
بارفیکس یک حرکت فوق العاده برای تقویت بالاتنه می باشد که معمولا بعنوان معیاری برای آمادگی جسمانی محسوب می شود. از مهمترین مزیت های این حرکت این است که برای انجام آن فقط به یک میله در بالای سر خود احتیاج دارید و نیازی نیست حتما در باشگاه بدن سازی انجام شود.
از دیگر مزیت های این حرکت این است که می توان به چندین روش آن را انجام داد (دست باز، دست بسته، و بارفیکس منفی یا تمرکزی). برای انجام این حرکت بهتر است وقتی میله را می گیرید پشت دستان شما به سمت بدن شما باشد. سپس خود را تا جایی بالا می کشید که چانه شما به موازات میله بارفیکس قرار بگیرد.
در نوع دیگر این حرکت که با آن اصطلاحا “چانه بالا” گفته می شود، کف دستان شما به سمت بدن شما قرار می گیرد، اما به طور کلی بارفیکس از “چانه بالا” دشوارتر است. بارفیکس یک حرکت پیشرفته و حرفه ای است که عضلات زیادی را در بالاتنه درگیر می کند. البته دستگاه های بارفیکسی هم وجود دارند که به فرد تازه کار که قدرت کافی برای بالا کشیدن بدن خود ندارد کمک می کنند تا راحت تر خود را بالا بکشد، و نکته آخر این که در صورت نبود چنین دستگاهی می شود از کمک یک دوست برای بالا کشیدن بدن استفاده کرد.
فواید بارفیکس:
1.تقویت عضلات پشت:
بارفیکس یکی از بهترین حرکات برای تقویت عضلات پشت است و عضلات زیر در زمان بارفیکس کاملا تحت فشار قرار می گیرند:
عضله لاتیسیموس دورسی یا “عضله پشتی بزرگ”: یک عضله سطحی ناحیه پشت از میانه پشت تا زیر بغل و سرشانه ها امتداد دارد.
عضله ذوزنقه ای: یک عضله سطحی و تخت که از گردن تا شانه ها امتداد دارد.
عضله راست کننده ستون فقرات: همانطور که از اسمش پیداست، در اطراف ستون مهرها قرار می گیرد، و از سه عضله تشکیل شده است.
عضله زیرخاری یا عضله تحت خاری: این عضله روی کتف ها قرار دارد و به چرخش کتف ها کمک می کند.
فواید و تقویت عضلات در این نوع ورزش
2.تقویت عضلات بازو و شانه
بارفیکس همچنان برای تقویت عضلات بازو و سر شانه ها بسیار موثر است. با انجام مداوم این حرکت عضلات ساعد و شانه ها هم پرورش خواهند یافت. یکی از بهترین روش ها برای افزایش قدرت این عضلات بارفیکس است.
اگر عضلات بازو و شانه های شما برای انجام این حرکت به قدرکافی قوی نیستند می توانید از هم باشگاهی خود برای انجام این حرکت کمک بگیرید. برای شروع می توانید فقط از میله آویزان بشوید بدون اینکه نیاز باشد بدن خود را بالا بکشید. این کار باعث افزایش قدرت بدنی شما می شود.
3.افزایش قدرت عضلات کف دست
از آنجا که در حرکت بارفیکس کف دست ها و انگشتان کل وزن بدن را تحمل می کنند به مرور زمان قدرت عضلات آنها پیدا خواهد کرد. این افزایش قدرت برای بلند کردن وزنه های سنگین در دیگر حرکات بدن سازی بسیار به کار می آید. برای ورزش هایی مانند گلف، تنیس، کوه نوردی و بولینگ هم بارفیکس بسیار مفید است.
برای انجام تمامی کارهای روزانه مانند خرید کردن، بیروون بردن سگ، پارو کردن برف، و بلند کردن اجسام سنگین داشتن دست ها و انگشت های قوی و محکم بسیار مفید است.
4.بهبود قدرت و توان عمومی بدن
انجام حرکات قدرتی باعث افزایش قدرت و تناسب کلی بدن می شوند. در زمان انجام بارفیکس، شما کل وزن بدن خود را بالا می کشید. فشاری که بر عضلات شما وارد می شود باعث ترشح هورمون های مفید برای بدن می شود. این فشار همچنین به سلامت استخوان ها و سلامت قلب کمک می کند. برای دستیابی به نتیجه دلخواه، توصیه میشود هر هفته سه بار حرکت بارفیکس را در ست های کامل انجام داد.
حرکات قدرتی مانند بارفیکس به بهبود سلامت بدن هم کمک می کنند. این حرکات باعث کاهش چربی های زائد و مقابله با دیابت نوع 2 می شوند. این حرکات همچنین فشار خون را کاهش می دهند و دردهایی که بر اثر آرتروز بوجود آمده اند را کاهش می دهند.
5.افزایش سلامت ذهنی
حرکات قدرتی برای سلامت ذهن بسیار موثر و مفید می باشند. در تحقیق که در سال 2019 انجام شد مشخص شد رابطه مثبتی بین انجام حرکات قدرتی و موارد زیر وجود دارد:
کاهش علائم استرس
افزایش کارکرد شناختی
کاهش خستگی
کاهش افسردگی
افزایش اعتماد بنفس
6.چالش عضلات
بارفیکس یک حرکت چالشی برای عضلات بدن است. به چالش کشیدن عضلات بدن شما با حرکات سخت و قدرتی باعث بهبود تناسب اندام می شود. اگر تاکنون بارفیکس را در لیست تمرینات خود قرار نداده اید حتما این کار را انجام دهید تا از نتایج شگفت انگیز آن بهره مند شوید. انجام حرکات تکراری باعث می شود بدن شما بعد از مدتی به اصطلاح استپ کند و سرعت پرورش عضلات کاهش پیدا کند.
یک نوع از گرفتن میله با دست
تنوع در حرکت بارفیکس:
اگر در انجام این حرکت مهارت پیدا کرده اید و انجام آن برای شما دیگر چالش به حساب نمی رود می توانید از چند روش دیگر برای ایجاد تنوع استفاده کنید. اولین پیشنهاد ما بسته وزنه به کمربند و یا پاهای شماست. با توجه به قدرت بدنی که در درون خود حس میکنید می توانید به پاهای خود وزنه های متناسب ببندید (از نیم کیلوگرم تا هرقدر که در توان شماست).
گزینه دیگر که البته بسیار چالشی است انجام این حرکت با یک دست است. این حرکت نهایت فشار را به عضلات شما وارد می کند و توصیه می شود در صورت توان حتما انجام شود.
البته باید مراقب بود که بیش از حد به بدن خود فشار وارد نکنید تا دچار آسیب دیدگی عضلات زیربغل و شانه ها نشوید.
در آخر، توجه شما را به چند رکورد جالب جهانی گینس درباره بارفیکس جلب می کنیم:
رکورد بیشترین بارفیکس در 60 ثانیه: 78 بارفیکس توسط بن آدامز در سال 2019
رکورد بیشترین بارفیکس در یک ساعت: 1124 بارفیکس توسط جان کارس در سال 2018
رکورد بیشترین بارفیکس در شش ساعت: 3893 توسط جان کارس در سال 2018
رکورد بیشترین بارفیکس در 12 ساعت: 5742 توسط اندرو شاپیرو در سال 2016
رکورد بیشترین بارفیکس در 24 ساعت: 7600 بارفیکس توسط جان اورث در سال 2016
لینک منبع:
https://www.healthline.com